< Back

Det låg snö i luften när jag den 9 november 2010 tog min morgonpromenad. Mellan Lötsjön och Råstasjön, det som kallas Golfängarna, tog jag på bron vid minigolfbanan (bangolfen) ett par kort av bäcken som rinner mellan nämnda sjöar. Efter ytterligare ca fem minuters promenerande knäppte jag intill Råstasjön några nya bilder, fast dessa blev lite dystra. En stund senare, omkring 15 minuter senare och då klockan var drygt nio på förmiddagen, passerade jag ett villaområde. Det blåste rätt friskt och en och annan snöflinga kom farande. Nu är det slut på hösten, tänkte jag och passade på att ta några bilder på diverse äppelträd som stod innanför staketen till ett par villor längst vägen.

Sedan den 9 november 2010 och fram till nu, den 27 december 2010, har det varit kallt och snö på marken här i trakten. Ja, enligt meteorologiska data har det i större delen av Sverige - och stora delar av Europa - inte varit en så tidig och ihållande kyla sedan 1700-talet, då temperaturmätningarna började.

Min lilla videosnutt här är ingen storslagen komposition i bild och ljud. Den består huvudsakligen av tre stillbilder samt en liten melodi. Förhoppningsvis har jag hittat på ett passande namn (på utrikiska, så klart): "Autumn ends".